Locul de munca

Americanii au ales. Discursul politic al presedintelui Obama semana intrucatva cu cel de acum 4 ani, dar , alaturi de multumirile adresate familiei, alegatorilor, voluntarilor si nu numai, am remarcat ca a fost amintit, daca nu cumva si repetat- locul de munca.

Sigur, America este un stat cu foarte mult potential, asa ca , pe buna dreptate se spune ca”atunci cand America stranuta, Europa face pneumonie”.

Locul  de munca- apare de foarte multe ori si in limbajul omului obisnuit, iar perioadele campaniilor electorale abunda de persoane care jura ca se vor bate in sabii pentru mentinerea sigurantei locurilor de munca…

Pentru un angajat, cuvinte precum –loc de munca, siguranta locului de munca, beneficii, concedii bine platite, salarii onorate la vreme,sunt de maxima importanta.

Pentru un antreprenor, sunt importante altfel de cuvinte:libertate, cash-flow, debit, echilibru,amanarea recompensei,s.a.

Vedem cuvinte diferite, dupa cum diferite sunt si cadranele din care fac parte categoriile respective de oameni. Nu e nimic in neregula atat timp cat oamenii sunt multumiti cu alegerile lor.

Am auzit insa ca exista foarte multi oameni care nu sunt multumiti cu jobul lor, merg la scarbici, dar, in afara de lamentari ori dat vina pe guvern, sefi si multe altele, nu misca un deget pentru a-si schimba soarta.Am mai auzit ca exista oameni care aleg sa faca o profesie care nu ii satisface, dar partea pecuniara ii face sa se gandeasca de doua ori atunci cand se gandesc sa-si dea demisia…

Stiti si voi ca daca exista 5 pasari pe gard, iar 3 se hotarasc sa zboare, in final, pe gard sunt tot atatea pasari. De ce asta, stiti si voi-simpla hotarare ca ceva nu merge e doar o constatate. Fara hotatarea de a face ceva , nu se schimba nimic.

E cuminte sa alegi sa te sacrifici pe tine, sa stai intr-o slujba de 2 bani si sa multumesti cui vrei tu ca ai acea siguranta ca nu te da nimeni afara sau merita sa te transformi in cea mai buna varianta a ta , si chiar sa  faci asta?

Reclame

Despre adrianagianinna

Oameni care mă inspiră: Donald Trump, Robert Kiyosaki, Oprah Winfrey Cum sunt eu: corectă, pragmatică Interese: Lyoness, Educaţie financiară, Revista Tango, Succes dublu - Adrian Soare Bloguri preferate: Dana/Gibraltar, Flavius Ţerbea, Amalia Niţă, Flavia Stoian, Marilena Guduleasa, Lotusul
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s