Colegi de banca

Pentru ca tot  a fost perioada revederilor la intervale mari de timp, adica , intalnirile de la terminarea liceului, de pilda, hai sa ne imaginam 2 colegi de banca, Anna si Mihai.

Ce constati dupa trecerea  celor 2o de ani?

Poti observa ca unii au imbatranit prematur, altii arata neschimbati, unii sunt absenti(motivat), iar constatarile pot avea multiple nuante.

Sa zicem insa ca junii mai sus amintiti, Anna si Mihai, au invatat stralucit,  insa evolutia lor, in timp, nu a fost aceeiasi. Anna are o cariera stralucita, a parcurs pas cu pas toate scarile evolutiei ierarhice in jobul ales, a prins ticaind intens si ceasul biologic, motiv pentru care are cam tot ce ti-ai putea imagina: sot(bine ales), copii, cariera.

De cealalta parte, Mihai, elev cu rezultate remarcabile, de asemeni, insurat bocna si cu cariera care promite, urca ce urca pe scara ierarhica mai sus amintita, apoi constat ceva: timpul are 24 de ceasuri pentru toata lumea, cu cat avansezi mai mult in cariera, dispui de mai multe finate, in schimb, timpul tau ajunge sa nu iti mai apartina. Se scarpina omul nostru in crestet si se intreaba de ce slujba nu-l mai satisface, renunta la jugul (voit pus) angajatului, isi ia soarta in maini si face ce-i place.

Pentru cei mai multi, varianta aleasa de Mihai pare pura scranteala la cap. A ales libertatea in locul vestitei sigurante a locului de munca. Si toate astea acum , cand si copiii stiu ca trebuie sa tii cu dintii de orice job.

Cum e mai grozav insa, sa cresti copiii cu bona, sa faci 2 vacante extraordinare pe an sau sa alegi sa faci ce-ti place, in contextul creat de tine?

Ce e mai de pret, timpul sau banii? Siguranta sau libertatea?

Reclame

Despre adrianagianinna

Oameni care mă inspiră: Donald Trump, Robert Kiyosaki, Oprah Winfrey Cum sunt eu: corectă, pragmatică Interese: Lyoness, Educaţie financiară, Revista Tango, Succes dublu - Adrian Soare Bloguri preferate: Dana/Gibraltar, Flavius Ţerbea, Amalia Niţă, Flavia Stoian, Marilena Guduleasa, Lotusul
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s