Tu cu cine faci banking?

Au apus vremurile in care putei lua credit doar cu buletinul, ori erai imbiat la bucate alese sa cumperi acum si sa platesti la anu’.

Pe de alta parte, putini sunt, cred, romanii care au scapat de tentatia de a avea unul sau mai multe credite , dupa caz. Bun, sunt de acord sa te folosesti de parghia numita BAO(banii altor oameni), respectiv TAO, cu referire la timp, atata vreme cat, banii luati cu imprumut lucreaza in favoarea ta.

Nu, nu vorbesc pasareasca, insa atunci cand iei un credit pentru a-ti satisface vreun moft, ori pentru a cumpara un bun de larg consum( o masina sau locuinta pentru propriul tau uz), te-ai inhamat de bunavoie la o caruta fara cal. Trudesti ca o martoaga pentru a plati inapoi banii, plus dobanda aferenta, iar drumurile tale vor face carare lunar pentru a scoate banii castigati prin chenzina si a-i dona bancii. Ti se pare o miscare desteapta?  Multora da, basca de bunavoie fac asta , apoi isi blestema zilele cand constata(firesc de altfel), ca zilele ramase din luna sunt mai lungi decat banii ramasi pentru a supravietui.

Caci de supravietuire este vorba atunci cand o suma importanta din ce castigi trebuie sa o restitui, lunar.

E ata de greu sa joci rolul bancii?

E chiar imposibil sa inveti odata pentru totdeauna cum sa te platesti intai pe tine?

Se poate trai si altfel?

Stiai ca nu e char asa de important cat castigi ci cum iti gestionezi banii?

Poti rupe panza de paianjen pe care ti-ai tesut-o de bunavoie si sa traiesti si altfel?

Esti conditionat de trecut? Ok, odata ce ai observat ce te trage inapoi poti trece la fapte chiar acum. Jocul banilor il vei juca, fara sa stii, chiar daca nu te pricepi, ori ignoranta te impiedica sa inveti cate ceva. Tu muncesti din greu iar banii tai duc o viata usoara. E corect asa?

Despre adrianagianinna

Oameni care mă inspiră: Donald Trump, Robert Kiyosaki, Oprah Winfrey Cum sunt eu: corectă, pragmatică Interese: Lyoness, Educaţie financiară, Revista Tango, Succes dublu - Adrian Soare Bloguri preferate: Dana/Gibraltar, Flavius Ţerbea, Amalia Niţă, Flavia Stoian, Marilena Guduleasa, Lotusul
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu