Hotii de timp

Ziua are 24 de ore pentru toata lumea. Incercam  si uneori reusim sa ne dramuim timpul  si activitatile de peste zi, astfel incat, la finalul zilei sa fim multumiti.

Cu toate astea, peste zi avem de-a face cu timpi morti ori cu momente in care simtim ca am putea avea mai multa eficienta daca nu ar interveni ceva. Suna telefonul sau cineva ori ceva iti distrage atentia de la ce ti-ai propus sa faci?

Ce poti face cand oameni dragi te solicita mult mai des decat ai putea tu sa te imparti in mici bucatele?Pai, exista varianta sa raspunzi prezent de fiecare data. In acest caz te-ai ales gratuit cu statutul de umar iar ceilalti nu vor pregeta sa apeleze la tine pentru toate chestiile care se intampla in viata lor, iar tu nu vei mai avea liniste.

Exiata insa varianta sa spui acel cuvintel in care nu poti sa te tai, stiti voi care…nu!

Vei avea mustrari de constiinta? Poate. Cu siguranta vei avea mai mult timp pentru tine .

Eu numesc astfel de timp-moment petrecut cu pisica, adica timp pentru mine in care pot sa fac ce poftesc pentru a avea apoi mai multa energie pentru a termina cat mai rapid ce trebuie  neaparat facut. Spun asta pentru ca energia omului este limitata, timpul este bunul cel mai de pret si daca nu stim sa facem difenta intre ce e de facut si ce este neaparat nevoie sa facem, putem sa ne sabotam singuri , inhamandu-ne cu buna stiinta la tot felul de corvoade fara rost.

Voi cum procedati? Raspundeti cu promtitudine fiecarei solicitari sau…

Reclame

Despre adrianagianinna

Oameni care mă inspiră: Donald Trump, Robert Kiyosaki, Oprah Winfrey Cum sunt eu: corectă, pragmatică Interese: Lyoness, Educaţie financiară, Revista Tango, Succes dublu - Adrian Soare Bloguri preferate: Dana/Gibraltar, Flavius Ţerbea, Amalia Niţă, Flavia Stoian, Marilena Guduleasa, Lotusul
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Hotii de timp

  1. Marius zice:

    Eu,de pilda,nu sunt foaarte ocupat.Dar am zile cand nu ma descurc.Ii compatimesc pe cei care zilnic au probleme (cu timpul) si ajung in situatii limita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s