Inteligenţa emoţională

A curs multă cerneală pe tema asta, şi nu ştiu dacă s-ar mai putea spune ceva în plus. Cu toate astea, mai există  lucruri ”în ceaţă”, ca să zic aşa, iar vremurile pe care le trăim confirmă faptul că nimeni nu mai este sigur ce calităţi trebuie să ai ca să supravieţuieşti sau mai mult decât atât.

Cu toate astea ceva parcă ar face diferenţa. Inteligenţa academică, după spusele multora are prea puţin de-a face cu felul în care omul se descurcă  după ce iese de pe băncile şcolii. Felul în care reuşeşti să faci faţă provocărilor din lumea reală, pare să aibă de-a face mai mult cu felul în care omul reuşeşte să îşi vândă imaginea, ori rapiditatea cu care reuşeşti să te mobilizezi după mai multe şuturi în… extremitatea caudală. Ştim cu toţii poveşti cu oameni care prevesteau numai bine, cu rezultate excelente în şcoală dar care, de pildă nu ştiu gestiona un eşec sentimental, car şi nu mai reuşesc să se ridice vreodată. La polul opus se află oameni care au fost nevoiţi să participe la lecţiile dure pe care le oferă şcoala vieţii, să încaseze lovitură după lovitură , şi asta pînă cînd reuşesc să înveţe cum să supravieţuiască.

Cum credeţi voi că e mai bine? Să trăieşti în palat de cleştar, ori să te iei la trîntă cu ceea ce-ţi oferă viaţa? A, cînd viaţa oferă lămâi să te apuci să faci limonadă?

Reclame

Despre adrianagianinna

Oameni care mă inspiră: Donald Trump, Robert Kiyosaki, Oprah Winfrey Cum sunt eu: corectă, pragmatică Interese: Lyoness, Educaţie financiară, Revista Tango, Succes dublu - Adrian Soare Bloguri preferate: Dana/Gibraltar, Flavius Ţerbea, Amalia Niţă, Flavia Stoian, Marilena Guduleasa, Lotusul
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s