Capitalismul generos

Există destul de mulţi oameni care încă mai gândesc ceva de genu-aha, cineva a avut succes, sigur a fost ceva necurat la mijloc, vreun mişmaş ceva sau dacă omul e într-atâta de bogat înaât se vede cu ochiul liber, sigur trebuie să-i moară capra.

Nimeni nu socoteşte însă câţi ani de muncă stau în spatele reuşitei, cîtă muncă cîte renunţări , câte vacanţe nefăcute la Agigea.. Cu toate astea parcă e mai la -ndemână să blamezi pe cutărică, nu-i aşa?Dar cum procentul celor bogaţi din faşă, iar procentul celor aflaţi la a doua  sau a treia generaţie de avuţi e probabil subunitar, parcă  lucrurile nu s-ar afla atît de clare. Un lucru însă îmi e clar, aşa cum ştiu că după noapte vine zi-atâta vreme cît vom exista, indiferent de crize, crize personale, perioade de secesiune ori recesiune, oamenii vor continua să consume.De ce?Păi pentru simplul fapt că nu trăim în perioada trocului, gazul, benzina din rezervor şi zborul cu avionul se plătesc cash, că deaia banul e monedă de schimb. Voi ce credeţi?

Reclame

Despre adrianagianinna

Oameni care mă inspiră: Donald Trump, Robert Kiyosaki, Oprah Winfrey Cum sunt eu: corectă, pragmatică Interese: Lyoness, Educaţie financiară, Revista Tango, Succes dublu - Adrian Soare Bloguri preferate: Dana/Gibraltar, Flavius Ţerbea, Amalia Niţă, Flavia Stoian, Marilena Guduleasa, Lotusul
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Capitalismul generos

 1. Lili zice:

  Eu cred ca e nevoie de obiectivitate si ratiune atunci cind se analizezeaza acest aspect , fiecare caz in parte avind unicitatea sa .Exista oameni care se imbogatesc necinstit ,dar si multi care o duc bine datorita muncii si renuntarilor ; uneori e foarte greu ,chiar imposibil de a discerne realitatea .
  Din nefericire ,oamenii din ziua de azi judeca gresit deseori ,masurile cu care cintaresc pe ceilalti fiind nedrepte .
  Si da ,se consuma mereu , poate mai mult decit altadata pentru ca ne dorim mai multe … dar este normal ,viata si civilizatia sint in continua evolutie .

 2. În general şi de regulă atunci când e vorba de bani, oamenii cred că există scurtături. Ele nu există sau nu eşti pe calea care trebuie dacă crezi asta. Secretul este munca susţinută, capacitatea de a mai face un efort în plus atunci când deja ai ostenit, fărâma de noroc, şansa de a îndrăzni să faci ce ţi-ai propus, în ciuda obstacolelor ce-ţi taie calea, bunul simţ, curajul şi capacitatea de a nu renunţa prea uşor. Toate astea nu sunt la îndemâna tuturor, pentru că e mai uşor să spui de la începul că nu poţi şi să rămai ignorant. Rămâne de văzut însă, pe termen lung dacă merită să ai un ţel şi să te apuci serios de treabă ori să îţi plângi de milă. Alegerea aparţine însă fiecăruia dintre noi.

 3. Lili zice:

  Ai dreptate ,alegerea apartine fiecaruia si toti sint liberi sa munceasca ,sa faca un efort in plus ;cunosc ce inseamna sa lucrezi si sa iti sacrifici din timpul liber tot pentru a lucra ,in scopul de a-ti oferi mai multe .
  De ceea ,si eu am intilnit oameni incredibil de invidiosi ,dar in acelasi timp incredibil de comozi si inconstienti de motivul starii in care se afla .

  • adrianagianinna zice:

   Aşa este, poţi pretinde că eşti obosit după orele de serviciu, şi chiar aşa şi este, însă poţi face ceva doar rupând ceva din timpul rămas şi folosind inteligent banii câştigaţi cu sudoare. Nu depui însă acest efort 40 de ani, atât cît trebuie să munceşti şi nu eşti sigur dacă te mai alegi şi cu amărâta aia de pensie. Mi se pare să depun efort în plus câţiva ani , să muncesc pentru venit pasiv, să-mi pun banii să muncească în slujba mea şi să mă bucur între timp de ceea ce am.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s