De cealaltă parte a mesei

Poate ne-am întrebat vreodată ce face diferenţa între angajaţi şi angajatori şi ce fel de abilităţi ai nevoie  ori cum şi unde le dobândeşti.

Şcoala pregăteşte buni angajaţi, oameni care să execute întocmai ceea ce li se cere, buni soldaţi.Şi , poate încă mai există suficient de mulţi părinţi care dau acelaşi sfat copiilor lor, sfătuindu-i să  meargă la şcoală, să înveţe bine , pentru a obţine o slujbă bine plătită, cu multe beneficii, bla-bla-bla.

Sistemul prusac de învăţământ e de domeniul trecutului dar principiile sunt identice.

Ce ne facem însă dacă suntem în era Informaţiei?dece avem nevoie în plus? Dacă regulile de mai sus erau valabile pentru părinţi dar nu şi pentru noi ori copii, de ce e nevoie în plus?

Dacă omul în general este condiţionat să găsească ceea ce caută, atunci cînd caută o slujbă, de regulă o găseşte. Ce altceva ar trebui să mai ştie copiii atunci când termină o şcoală?Cine le spune că se pot descurca singuri? Unde învaţă să interacţioneze unii cu alţii?Mai e nevoie de ceva în plus? E suficient doar să ai un CV stufos? Ore bancherului îi trebuie foaia matricolă sau vrea să ştie cît de valid eşti din punt de vedere financiar?

Reclame

Despre adrianagianinna

Oameni care mă inspiră: Donald Trump, Robert Kiyosaki, Oprah Winfrey Cum sunt eu: corectă, pragmatică Interese: Lyoness, Educaţie financiară, Revista Tango, Succes dublu - Adrian Soare Bloguri preferate: Dana/Gibraltar, Flavius Ţerbea, Amalia Niţă, Flavia Stoian, Marilena Guduleasa, Lotusul
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la De cealaltă parte a mesei

  1. Lili zice:

    Adriana ,iti dau dreptate .
    Dupa parerea mea ,plusul de cunostinte de care vorbesti sint cele de natura psihologica care nu ar trebui sa lipseasca pe toata durata anilor de invatamint din scoli ; acestea ar fi in masura sa ii ajute pe tineri sa se orieneze si dupa caz,reorienteze in toate situatiile de viata ,indiferent de domeniu .

  2. adrianagianinna zice:

    Da, din păcate sistemul nostru de învăţământ e acelaşi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s