Cât timp?

Foarte mulţi dintre noi au aflat că pot consuma încă înainte de a produce banii respectivi.Au abuzat de modalitatea uşoară care promitea  ”cumperi acum, plăteşti mai târziu”, însă nu ştiu câţi s-au gândit la preţ-cît costă pe termen lung astfel de îndatorări.Ţoţi au făcut-o însă de bunăvoie,fărş pistolul pus la tâmplă…

Ce te faci însă dacă  începând de astăzi, nu ai mai putea munci?Nu lua în calcul salariul ce urmează să vină şi nici scăderea actualului nivel de trai, pentru că, nu-i aşa?nimeni nu îşi doreşte să trăiască astăzi mai prost decât ieri(sau cel puţin aşa cred eu…).

Aşadar…Dacă cheltuielile tale lunare ahund undeva la 2500 de dolari iar economiile tale sunt de 5000 de verzişori, după calcule laborioase asta ar însemna că  respectivul bănet ţi-ar ajunge să trăieşti fără dureri crâncene de cap fix 2 luni.

Oamenii au uitat se pare cuvîntul economisire, iar studiile arată ca americanul de clasă mijlocie, asta dacă mai există aşa ceva, are economii undeva sub 3000 de dolari! O adevărată avere ar spune un bătrân nigerian de 45 de ani…

Şi nu ştiu dacă chiar economisirea ar însemna marele secret, pentru că , eu cred că şi o maimuţă ar putea economisi dacă i s-ar repeta de suficiente ori. Se poate şi altfel? E  corect să ne limităm la mijloacele actuale de trai? Mi se suflă din nou în cască că e mult mai uşor aşa-stai la muncă,eşti cu ochii pe ceas, vineri e zi scurtă, luni nimeni nu funcţionează,marţi şi miercuri te prefaci că munceşti,la ce să începi o afacere,că , oricum nu ai timp, bani, chef şi oricum toate afacerile eşuează, angajaţii te trag pe sfoară,impozitele sunt mari şi zău că nu merită…

Reclame

Despre adrianagianinna

Oameni care mă inspiră: Donald Trump, Robert Kiyosaki, Oprah Winfrey Cum sunt eu: corectă, pragmatică Interese: Lyoness, Educaţie financiară, Revista Tango, Succes dublu - Adrian Soare Bloguri preferate: Dana/Gibraltar, Flavius Ţerbea, Amalia Niţă, Flavia Stoian, Marilena Guduleasa, Lotusul
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cât timp?

 1. Lili zice:

  Vorbind de bunuri materiale,cea mai mare greseala a unora este dorinta de a avea foarte mult sau totul deodata.
  Aceasta nerabdare duce deseori la nechibzuinta ,iar nechibzuinta la compromisuri ; si ,odata acceptat un compromis (ca de ex.: imprumutul urias de bani) ,se poate ajunge intr-un cerc vicios in care singura cale de iesire este sa pierzi si ce aveai mai inainte.
  Totusi , imprumuturile sint uneori cerute de situatie ca necesitati ;dar ,chiar si atunci este bine sa fie strict limitate .
  In privinta economiei de bani ,este greu dar nu imposibil … ii pui deoparte ca si cum ai da rate la banca … insa ,fara dobinda .

  Probabil ca cea mai buna solutie este cumpatarea , pastarea masurii privind dorintele ,posibilitatea indeplinirii ,respectiv timpul punerii in aplicare .

  • adrianagianinna zice:

   Lili, bun venit în căsuţa mea virtuală!
   Banul privit prin prisma pîrghiei, îmbracă mai multe variante;te poţi folosi de bani,împrumutându-i pentru a -i înmulţi,mulţi se tem de această putere de pîrghie,nu au datorii,nu fac împrumuturi,alţii însă abuzează de bani. În momentul în care cineva cheltuie bani pe care încă nu i-a produs, în scopul satisfacerii unor cheltuieli în scop propriu, achiziţionînd , de regulă bunuri de larg consum, se poate face foarte bine comparaţia cu o armă încărcată dată pe mîna unui om băut. Se poate întâmpla orice, iar din datorii făcute se iese greu sau deloc.Cumpătarea e importantă, la fel şi investiţia în propria educaţie financiară. Totul începe cu pas de copil iar din greşeli se învaţă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s