Ieşi din cursa şobolanului

Se poate şi altfel…

Majoritatea familiilor se zbat de la o lună la alta.Primesc salariul,îl cheltuie,continuă apoi aşa la nesfîrşit.Apoi omul nostru se căsătoreşte.Raiul pe pămant!Locuiesc împreună,cheltie bani cu o singură casă,başca  mai lucreaza şi ea,iar fericirea vine la pachet.

Domnul este avansat,iar seara amîndoi au veşti să îşi dea.Ea îl anunţă că e însărcinată.Naşte puiucul,el mai primeşte o promovare,dar constată amîndoi că ar prinde bine să locuiscă la 3 camere,în fond o merită amîndoi,iar maşina e cam uzată,iar ea începe să lucreze peste 4 luni .Au nevoie deci de 2 maşini.Iar doamna îi spune răspicat cam ce fel de maşini ar da bine cît să crape multe pipote în mahala..

Ei,cam din acest moment cei 2 încep să pedaleze grăbiţi în ”cursa şobolanului”.Muncesc mai mult,au fiecare cîte 2 credite,dar şi cîte 2 joburi.Pleacă în vacanţe exotice,iar la întoarcere,colegii au deja pregătite antacidele pentru poveştiel din concediu despre cum s-au distrat.

Minunat s-ar spune,majoritatea trăieşte  a şa.

Aş mai putea continua spunînd că el cheleşte,avansează în funcţie(candidat sigur pentru un reuşit infarct),rulează amante din ce în ce mai tinerele…

Se poate oare ieşi din această cursă draconică?Merită viaţa trăită aşa?Se poate şi altfel?

Mi se suflă în cască că se poate şi altfel…reducănd cheltuielile…Îmi vine să fac referire la pipotele mai sus amintite…

Reclame

Despre adrianagianinna

Oameni care mă inspiră: Donald Trump, Robert Kiyosaki, Oprah Winfrey Cum sunt eu: corectă, pragmatică Interese: Lyoness, Educaţie financiară, Revista Tango, Succes dublu - Adrian Soare Bloguri preferate: Dana/Gibraltar, Flavius Ţerbea, Amalia Niţă, Flavia Stoian, Marilena Guduleasa, Lotusul
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Ieşi din cursa şobolanului

 1. Marius Dio zice:

  Ce descriere sumbra…

 2. stallion zice:

  exista o melodie-cursa sobolanului-dragos leasa o canta, imi plac versurile, chiar asa este, sistemul capitalist vestic e foarte pervers, doar 10% din oameni reusesc sa iasa din cursa sobolanului…Te-ai gandit cum de am ajuns pana in 2008 o tara de indatorati in vreme ce inainte de ’89 toata lumea avea bani la CEC?

  • adrianagianinna zice:

   Si totusi merita sa incerci iesirea din cursa nebuneasca a micului soricel,nu-i asa?Educatia financiara lipsa, apoi gradul de indatorare, apoi lacune la capitolul economisire si inconstienta, de multe ori, ori lasa ca ei se fac ca ne platesc iar noi ne prefacem ca muncim… Mai pot incerca raspunsuri .

 3. stallion zice:

  Fara indoiala!Nu stiu altii cum sunt dar pt. mine nu exista alternative deoarece nu sunt genul de om care sa asculte de vreun sef sau de oricine altcineva.In anii ce vor veni vor contrasta realizarile celor ce si-au „invatzat” bine lectia cu ale celorlalti.Eu incerc sa urmez cu mare grija sfaturile lui Warren Buffet,Napoleon Hill, Kiyosaki, dar mai trag cu ochiul si la ce spune Mihai Giurgea ca omu’ chiar stie ce vorbeste.Cred ca investitiile la BVB si afacerile on-line (dotcom) promovate la http://www.warriorforum.com sunt cele mai bune parghii financiare ale zilelor noastre.

  • adrianagianinna zice:

   Nimeni nu invata ceea ce i se preda si nu exista reguli batute in cuie pentru cum reusim sa ne educam din punt de vedere financiar. Atata vreme cat scoala pregateste buni executanti, slujbasi excelenti, a-ti crea si o alternativa mi se pare un lucru extraordinar. Important este sa stapanim jocul banilor si sa fim experti in asta, pentru ca, vestea proasta este ca -indiferent daca spui ca nu te intereseaza banii, esti sarac, bogat sau faci parte din clasa de mijloc, tot de vei lovi de asta. Adevarata avere se afla intre cele 2 urechi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s